• Silke

HOW-TO: mealprep (stappenplan + gratis printables!)

Bijgewerkt: 7 mei 2020

Ik vind mealprep geweldig. Ik spendeer een hele zaterdag of zondag in de keuken, maak er een rommelboel van en het resultaat? Een hele week aan verse, gezonde, zelfgemaakte maaltijden. 

Mealprep kan in het begin overweldigend lijken. Hoe kook ik zoveel maaltijden in één keer? Kan ik mijn eten wel vijf dagen bewaren? Hoe maak ik niet te veel/te weinig eten? 

In deze blog vind je de antwoorden - én gratis printables om je op weg te helpen!
Waarom mealprep?  Fail to plan and plan to fail, daarom! Als je meer zelfgemaakte en/of gezondere maaltijden wilt eten, moet je je voorbereiden. Je maaltijden in het weekend al klaarmaken is daarom superhandig én meer tijdsefficiënt. Je staat namelijk niet elke avond meer in de keuken. Ook kan het wel wat verschil maken in je portefeuille: je plant je maaltijden namelijk goed uit waardoor je nooit meer te veel koopt!